Hírek

Az első járványügyi menetrendek 2020. június 20-i bevezetése után, július 1-jétől újabb viszonylatokon változik a Volánbusz országos autóbuszjáratainak közlekedése. A módosításokat – a megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium kérésére – ezúttal is elsősorban az utasok változó igényeit, valamint az ország távolsági közösségi közlekedésének alapját jelentő vasúthálózat előnyét és elsőbbségét figyelembe véve alakította ki a közlekedési társaság.

A távolsági közösségi közlekedés újjászervezésének második lépcsőjében, július 1-jétől Eger és Kalocsa között megszűnik a közvetlen autóbuszos kapcsolat. A járatok a Kecskemét–Eger szakaszon új időpontban közlekednek, és Cegléden, valamint Jászberényben is csatlakozást biztosítanak a vasúthoz, ezáltal gyorsabbá válik az eljutás például Szegedről Jászberény és Gyöngyös irányába, illetve vissza.
 
A Budapest–Erdőtelek–Sarud–Tiszafüred viszonylaton egy járatpár megszűnik, a Budapestről 7:15-kor és Abádszalókról 12:30-kor induló, Gyöngyös és Tiszafüred érintésével közlekedő járatok pedig megállnak többek között Hevesen, Kömlőn, Tiszanánán, Sarudon és Újlőrincfalván is.
 
Szintén július 1-jétől megszűnnek a – többségében hétvégente közlekedő – országos autóbuszjáratok a Budapest–Győrszemere–Pápa, a Győr–Székesfehérvár–Kecskemét és a Berettyóújfalu–Debrecen–Miskolc–Ózd, valamint a Veszprém–Kisbér–Komárom, a Budapest–M1–Tatabánya–Oroszlány–Kisbér és a Celldömölk–Sümeg–Zalaegerszeg viszonylaton. A változásokról részletesen a Volánbusz honlapján tájékozódhatnak az utasok. 
 
A járványügyi készültségben alkalmazott menetrendek a mindenkori igényekhez rugalmasan igazodó kínálatot biztosítanak az utasok számára. A nyár folyamán több ütemben életbe lépő változásokról a Volánbusz továbbra is a szokott módon, ismert csatornáin tájékoztatja utasait.
Forrás: VOLÁNBUSZ Zrt.
További információk az aktuális menetrendekről a www.menetrendek.hu oldalon találhatóak.
Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail