Hírek

A járványidőszak rendkívüli higiéniai intézkedéseinek tapasztalatai alapján a Volánbusz a veszélyhelyzet megszűnése után is fokozott figyelmet fordít a kórokozók elleni küzdelemre autóbusz-járatain. A társaság 58 ózongenerátor beszerzésével bővítette a vírusok, baktériumok elleni védekezéshez szükséges eszköztárát.

 
A higiénikus környezet a minőségi utaskiszolgálás egyik fontos ismérve a közösségi közlekedésben, a koronavírus-járvány miatt pedig különösen felértékelődött a szerepe. A Volánbusz ezért továbbra is fokozottan takarítja autóbuszait és az állomásait, és országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót helyezett ki az utasok higiénés biztonsága érdekében.
 
A társaság emellett március óta csaknem 650 autóbusz belső légterében végeztetett ózonos fertőtlenítést. Az eljárás hatékonysága olyannyira meggyőző volt, hogy a jövőben saját tulajdonú fertőtlenítőgépekkel biztosítja járműveinek belső higiéniáját. A közel 8 millió Ft összértékben beszerzett 58 ózongenerátor az ország csaknem teljes területén gondoskodik a Volánbusz mintegy 6500 darabos járműállományának teljes fertőtlenítéséről. Az ózon az egyik legerősebb oxidáló- és fertőtlenítőszer, minden ismert mikroorganizmust megsemmisít, és – ellentétben a hagyományos vegyszerekkel – nem tudnak immunissá válni ellene a különböző baktériumok, vírusok és gombák.  
 
Az új készülékekkel naponta csaknem 350 autóbuszt kezelnek, 20 nap alatt a teljes járműállomány sorra kerül. A nagyobb forgalmú viszonylatokon közlekedő autóbuszok természetesen gyakrabban esnek át az eljáráson. Az ózongenerátorok fogadására és beüzemelésére a társaság megfelelő technológiával és védőfelszereléssel egyaránt felkészült.
Forrás: VOLÁNBUSZ Zrt.
Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail