Hírek

A nemzetközi trendeket követő, a közösségi közlekedés digitalizációját támogató, és a virológiai kitettséget is csökkentő elővételi jegyvásárlási megoldást egy éve vezette be járatain a Tüke Busz Zrt. A mobiljegy, mint elővételi menetjegy a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben biztonságosan, érintésmentesen használható fizetési megoldás a közösségi közlekedésben. Az elektronikus jegy ára 350 Ft, amely megegyezik a bérletpénztárakban vagy a Tüke Busz Zrt. viszonteladói partnereinél elővételben váltható, papír alapú jegyek árával és az érvényesítés pillanatától kezdődően jogosít fel utazásra.

A mobiljegy bevezetésétől kezdve népszerű a Pécsett utazók körében, a koronavírus járványveszély idején mind többen élnek a készpénzmentes fizetési lehetőséggel. A statisztikai adatokból látható, hogy a bevezetés napjától ugrásszerűen nőtt a mobiljegyet vásárló utasok száma. A mobilapplikációban vásárolható elővételi menetjegyből a bevezetés napjától összesen 68 911 jegy értékesítésére került sor, amely bruttó 24 118 850 Ft árbevételt jelent a társaságnak.
   
Mobilon váltott elővételi menetjegyek 2020. április 29 - 2021. március 31-e között (Forrás: Tüke Busz Zrt.)A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. alkalmazásának segítségével a jegyek bárhol és bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járatok indulása előtt is. A szolgáltatás eléréséhez szükséges alkalmazás Android (Google Play Áruház alkalmazás) és iOS (Apple App Store alkalmazás) alapú mobiltelefonokon egyaránt elérhető. A mobiljegy használatához az utasnak előzőleg le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett közlekedési mobiljegy alkalmazást és abban regisztrálnia kell magát. Az utasnak az autóbuszra történő felszálláskor érvényesítenie kell mobiljegyét a járműveken kihelyezett QR kódok segítségével.
Az utas az utazás igénybevételéhez szükséges jegy ellenértékét egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kiegyenlíteni. Fontos, hogy az applikáció használatához, a mobiljegy érvényesítéséhez aktív adatkapcsolat szükséges, de ugyanígy fontos a mobiltelefon megfelelő töltöttségi szintje is.
Ha a járaton menetjegy ellenőrzésre kerül sor, a felszálláskor érvényesített jegyen meg kell nyomni a „kód újraolvasása” feliratú gombot, majd ezt követően kell beolvasni az ellenőr által mutatott kártyát. A megjelenő animációt be kell mutatni az ellenőrnek.

A mobiljegy vásárlással kapcsolatban további részletes információk érhetők el a Tüke Busz Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján (http://www.tukebusz.hu/, https://nemzetimobilfizetes.hu/), a Tüke Busz Zrt. bérletpénztáraiban és az autóbuszokon elhelyezett tájékoztatókon.

Forrás: Tüke Busz Zrt.

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail