Hírek

A MÁV-START és a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. között létrejött megállapodásnak köszönhetően szeptember 15-től már a debreceni helyi napijegyek is megvásárolhatóak a MÁV applikációban.

A MÁV-Volán-csoport célja, hogy 2022-re bevezesse az összehangolt menetrendi kínálatot jelentő egységesített menetrendet, és biztosítsa az utasok számára, hogy közös bérlet- és jegyértékesítő felületen vehessék igénybe a közösségi közlekedési szolgáltatásokat. Ebbe a koncepcióba szorosan illeszkedik a helyi busz- és egyéb tömegközlekedési jegyek és bérletek elérhetővé tétele a MÁV-START felületein.

A MÁV mobilalkalmazása, melynek több mint 750 ezer felhasználója van, tavaly nyáron bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amiben már megválthatók a szegedi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, zalaegerszegi, siófoki, várpalotai, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi, szombathelyi és békéscsabai helyi buszbérletei is. A MÁV applikáció fejlesztését – a vasúttársaság saját belső erőforrásaira alapozva – a MÁV Szolgáltató Központ végezi.

Szeptember 15-től már a DKV napijegy termékét is megvásárolhatják az utasok a MÁV applikációban. A napijegy ára 1200 forint, és a DKV által üzemeltetett valamennyi debreceni helyi közlekedési eszköz teljes útvonalán korlátlan számú utazásra jogosít a rajta feltüntetett napon, a DKV üzemkezdetétől üzemzárásáig. A napijegyet elővételben 20 nappal korábban lehet megvásárolni, kerékpár és élő állat részére a termék nem váltható meg. A DKV szabályai szerint a jegy nem visszatéríthető, a napijegy ellenőrzését a DKV saját szabályai szerint végzi.

A részletes felhasználási feltételek a DKV honlapján érhetők el: https://www.dkv.hu/

Forrás: MÁV Zrt.

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail