Hírek

Az MVK Zrt. 2021. szeptemberétől fokozatosan vezeti be Jegy- és bérletpénztáraiban, illetve Ügyfélszolgálati Irodájában a helyszíni, hőpapírra történő jegy- és bérletnyomtatást.


Az új, hőpapíros nyomtatási technológia a hamisításból adódó visszaélések lehetőségét csökkenti. Az elmúlt időszakban a szolgáltatás színvonalának javítására több intézkedést vezetett be a miskolci közlekedési társaság.   Tavaly elindította a  mobiljegy szolgáltatást, 2021 márciusában pedig új pénztárgépeket és ehhez kapcsolódó új értékesítési rendszer került üzembe helyezésre. Ez az új az értékesítési rendszer az alapja az életbe lépő helyben nyomtatásnak is, aminek köszönhetően a nyomdában készült jegyek és bérletek többségét felváltják a vásárláskor a jegypénztárakban speciális hőpapírra nyomtatott, megújult grafikájú jegyek és bérletek.


A hőpapírra nyomtatott díjtermékek megjelenése eltér a korábbi, az utasok által már megszokott formátumtól, változik a jegyeken és bérleteken szereplő elemek elrendezése és az ikonok is új formában jelennek meg. A korábbi díjtermékekhez képest az új technológiával nyomtatott értékszelvények már nem csak hologram csíkkal vannak ellátva, hanem egyéb biztonsági elemekkel is, mint például láthatatlan UV alnyomat vagy a mikroírás.


A hőpapír egyedi tulajdonságaiból adódóan nagyon fontos a nyomtatott díjtermékek megfelelő tárolása: a jegyeken és bérleteken szereplő adattartalom olvashatósága és megóvása érdekében azokat napsugárzástól, hőhatástól és nedvességtől - lehetőség szerint - egy erre alkalmas tokban tartva kell megóvni.


Tekintettel arra, hogy az átállás folyamatos, a papíralapú és a helyben nyomtatott díjtermékek előreláthatólag hosszabb ideig forgalomban maradnak.

Forrás: MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail