Hírek

2021. október 6-tól az MVK Zrt. értékesítési csatornája fokozatosan 20 db új, a mai kor követelményeinek megfelelő, a legtöbb jegy-és bérlettípust árusító, bankkártya-terminállal rendelkező automatával bővült városszerte. Az első automatát a Miskolci Egyetemen helyezte üzembe a közlekedési vállalat az A4-A1 épület átjáró földszintjén, az ajándékbolttal szemben. Az új jegy- és bérletkiadó automaták már biztonsági hőpapírra nyomtatják a megújult külsejű jegyeket és a bérleteket.

Az utasok időt spórolhatnak meg a jegy-és bérletautomaták használatával, hiszen kevesebb sorban állással, a nap 24 órájában tudnak majd jegyet és bérletet vásárolni, nem kell szem előtt tartani a bérletpénztárak nyitva tartását.
Az automaták olyan helyszínekre lesznek kihelyezve a városban, ahol eddig még nem volt lehetőség jegyet és bérletet vásárolni, illetve azokra a helyekre, ahol szükségessé vált a kapacitás további bővítése.
 
Milyen előnyökkel jár az automata igénybevétele?
Az automatákból a legtöbb jegy-és bérlettípus megvásárolható, a készülékek üzembe állítását követően megtöbbszöröződik a bérletvásárlási pontok száma a városban. Az utasok számára a nap huszonnégy órájában lehetőség nyílik bérletvásárlásra kevesebb sorbaállással. Az automatából vásárolt vonaljegy ára olcsóbb, 330 forint.

Milyenek az automaták?
Az MVK-automaták a jegyen kívül bérlet kiadására is alkalmasak, használatunk rendkívül egyszerű, érintőképernyővel rendelkeznek. A gyengén látók számára is kényelmesen használhatóak, hiszen az automaták képernyőjén lehetőség van kontrasztos megjelenítési mód beállítására.

Milyen jegyeket és bérleteket árulnak az automaták?
A készülékekből az MVK legtöbb jegy- és bérlettípusa megvásárolható, részletesen a csatolt dokumentumban láthatják az automatából megvásárolható díjtermékek listáját. Bérletvásárláskor kötelező az igazolványszámot megadni, amelyet az automata a szelvényre nyomtat. A bérletvásárláskor megadott személyes adatokat nem tároljuk, nem használjuk fel egyéb célra, és nem adjuk át harmadik félnek.

Hogyan lehet fizetni?
Fizetni kizárólag bankkártyával lehet. A berendezések védelme érdekében döntött úgy az MVK, hogy kizárólag készpénzmentes automatákat helyez ki.

A készülék nyugtát és számlát is ad?
Az automatákból nyomtatott jegyek és bérletek önmagukban nyugtának minősülnek. Az automata számlát nem ad, ezért akinek a megvásárolt jegyéről, bérletéről számlára van szüksége, annak a vásárlást követő 8 napon belül személyesen fel kell keresnie az MVK Ügyfélszolgálati Irodáját.
 
Az automata használatának általános bemutatása
 
Három panel található az automatán:

  • érintőképernyő, ahol menürendszer segítségével választhatja ki az utazásához szükséges jegyest, bérletet;
  • bankkártya-olvasó, ahol a vásárlás értékét tudja rendezni bankkártyával;
  • termékkiadó tálca.

Vásárlás:

  • válassza ki a vásárolni kívánt jegyet, bérlet;
  • ahol szükséges, állítsa be az érvényességi idő kezdetét;
  • bérlet esetében adja meg a bérlethez használt igazolványának számát;
  • ellenőrizze a megjelenő kosarat fizetés előtt.

Fizetés:

  • kizárólag bankkártyával, a kártyahasználat lépéseit a bankkártya-terminál kijelzője mutatja.

Átvétel:

  • a vásárlás végeztével a megújult külsejű jegyeket és bérleteket a kiadótálcából veheti el;
  • a fizetési folyamat végén ellenőrizze, hogy semmit sem felejtett az automatánál!

Utazáskor kérjük, ne felejtse el érvényesíteni a jegyét!
 
További részletes információ a www.mvkzrt.hu/automata menüpontban érhető el.

Forrás: MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail