Hírek

A Budapesti Közlekedési Központ legújabb pályázatán kreatív, kifejező és szerethető nevet szeretne találni a kialakítás alatt álló mikromobilitási pontoknak. A mikromobilitási pontok hatékony bevezetését is elősegítő legötletesebb pályázók a fővárosi közlekedés során felhasználható mobilitási csomagot nyerhetnek, amelybe BKK utalvány, éves MOL Bubi bérlet, valamint az e-roller szolgáltatók által felajánlott kupon tartozik bele.

A belvárosi kerületekben a BKK-val szorosan együttműködve a főváros és a kerületek elkezdték az úgynevezett mikromobilitási ponthálózat kialakítását. Mikromobilitásnak nevezzük azoknak a közlekedési eszközöknek a használatát, amelyek a hagyományos városi közlekedési rendszereket kiegészítik. Közös jellemzőjük, hogy csendesek, kis helyet foglalnak, kicsi a súlyuk, maximális sebességük – amely jellemzően 25 km/óra – pedig illeszkedik a városi közlekedéshez. Ilyen jármű például a kerékpár és a roller, illetve ezek elektromos rásegítésű változatai. A megosztott kerékpárok, rollerek (mint például a Bird, a Donkey Republic, a MOL Bubi, a Lime vagy a Tier), azaz a mikromobilitási szolgáltatások felhasználói ezt követően már csak a kijelölt pontokon vehetik fel vagy rakhatják le mikromobilitási eszközeiket (kivétel a Bubi, amely a MOL Bubi gyűjtőállomáson vehető fel, illetve adható vissza).

A mikromobilitási pontok és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatás hatékony bevezetését, valamint a közbeszédben való elterjedését nagyban segítheti egy rövid és közérthető elnevezés. Ezért a BKK ötletpályázatot hirdetett, amelynek célja egy olyan, a MOL Bubiéhoz hasonló beszédes, kifejező név megtalálása, amely már a bevezetésétől kezdve szerethető.  A BKK azt a pályaművet díjazza, amely kreatív, rövid és közérthető, magyarul és angolul is könnyen kiejthető, és utal a mikromobilitásra, valamint lehetőség szerint Budapestre is. A legjobbnak ítélt három pályamű készítői díjazásban részesülnek.

A pályázati anyagok benyújtására 2022. május 8-án éjfélig van lehetőség a bkk.hu/fejlesztesek/mikromobilitasi-pont-nevpalyazat/ oldalon, ahol minden, a névpályázattal kapcsolatos további információ is megismerhető.

Ezt követően a szakmai zsűri a beérkezett ötletekből kiválasztja a legjobbnak ítélt három nevet, amelyre online, valamint a május 17-i Bringás Reggeli rendezvényen a Városháza park MOL Bubi gyűjtőállomásnál személyesen is lehet szavazni. A BKK az elbírálást és a szavazást követően az eredményt 2022. május 31-én, kedd délelőtt 10 órakor teszi közzé.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail