Hírek

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022-ben hazai kezdeményezésre immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre május 11-én „A Közlekedési Kultúra Napja” című országos esemény, amely mára a közlekedők és a közlekedésben dolgozók egyik legsokoldalúbb, legszéleseb körű összefogásává vált.

Az évnek ezen a napján a közlekedő társadalom és a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett gazdasági és civil szervezetek különböző rendezvényekkel, aktivitásokkal – előadásokkal, közösségi közlekedési hangos bemondásokkal, sajtómegjelenésekkel, helyszíni bemutatókkal, akciókkal – irányítják rá a közfigyelmet a közlekedés sokszínűségére, szépségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt.

Az eseményhez kapcsolódó koordinációs feladatokat, – az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával – az elmúlt évek hagyományait követve az idei évben is a Közlekedéstudományi Egyesület látja el.

Fentiek alapján tisztelettel felkérjük, hogy a közlekedés ügye iránt elkötelezett szervezetként csatlakozzanak A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA 2022 című országos eseményhez, a közlekedési szakma széles körű összefogásához, amelyre az idei évben az alábbi módokon van lehetőség:

  • saját rendezvény, aktivitás (pl. beszélgetés, előadás, workshop vagy más kreatív szakmai tartalom) szervezésével május 11-én, illetve az ahhoz kapcsolódó időszakban;
  • egy-két perces videó üzenettel, amely az Ön által irányított szervezet közlekedésért, közlekedőkért, közlekedési kultúráért kifejtett tevékenységét, fő üzeneteit mutatja be;
  • a közösségi közlekedés járművein, megállóiban, állomásain, pályaudvarain a jelen közlekedési helyzethez igazodó, kulturált közlekedést népszerűsítő hangos bemondásokkal;
  • a közúti változtatható jelzési képű táblák A Közlekedési Kultúra Napjára utaló felirataival;
  • A Közlekedési Kultúra Napja 2022 keretében meghirdetett Közlekedési kultúránk értékei pályázatok, és országos aktivitások saját munkatársai körében Intraneten, és a partnerei, olvasói számára a közösségi felületeiken a csatolt felhívás közzétételével, népszerűsítésével.
  • a saját közösségi felületeiken A Közlekedési Kultúra Napja közösségi oldalain (Facebook, Instagram) a megjelent tartalmak átvételével, vagy saját tartalmak kihelyezésével az AKKN megjelölésével: @akozlekedesikulturanapja #akozlekedesikulturanapja #május11

Az országos esemény nyitórendezvényére 2022. május 11-én 10 órai kezdettel ismét a Művészetek Palotájában kerül sor, melyre a csatlakozó szervezetek képviselőit előzetesen tisztelettel meghívjuk, a részletes programról a szervezők külön értesítést küldenek majd.

Este 19:30-kor a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében a MÁV Szimfonikus Zenekar ad koncertet, melyre a zenekarral történő együttműködés keretében A Közlekedési Kultúra Napja partnerszervezetei résztvevőket delegálhatnak.

Csatlakozásuk esetén aktivitásukról az esemény nyitó rendezvényén, a médiában, A Közlekedési Kultúra Napja honlapján, http://www.akozlekedesikulturanapja.hu/ és közösségi oldalain – A Közlekedési Kultúra Napja Facebook, Instagram és Youtube oldalánszéleskörű megjelenést biztosítunk.

Kérjük, hogy csatlakozásuk regisztrálása és a széles körű kommunikáció érdekében aktivitásukról, rendezvényükről a mellékelten megtalálható Adatlapot kitöltve, szerkeszthető formátumban legkésőbb 2022. május 3-ig a rendezveny@ktenet.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjenek.

Az elmúlt hét év bizonyította A Közlekedési Kultúra Napja: május 11. értékeit és létjogosultságát.

Bízunk abban, hogy széleskörű összefogásunk 2022-ben is hozzájárul az Önök által végzett tevékenység széleskörű bemutatásához, a biztonságtudatos, környezettudatos egyéni közlekedés és közösségi közlekedés kultúrájának fejlesztéséhez, formálásához.

Forrás: http://www.akozlekedesikulturanapja.hu

--------------------------------------

A 2022-es év pályázati felhívásai:

Az év példaértékű közlekedésbiztonsági társadalmi felelősségvállalója 2022

A pályázat célja az, hogy bemutasson társadalmi felelősségvállalás keretében megvalósuló, a közlekedés biztonságát, a közlekedési kultúra javítását célzó, vagy azt is elősegítő jó gyakorlatokat, kezdeményezéseket.

Pályázati kiírásAz év hídja 2022

A Hidászokért Egyesület és a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata közösen alapított díja, melynek célja, hogy május 11-én, A Közlekedési Kultúra Napján a hidakra is ráirányítsa a figyelmet. Szavazni 2022. május 3-ig lehet.

Pályázati kiírásAz év közlekedési kiadványa 2022

A pályázati kiírás alapvető célja e szakemberek, szerzők, kiadók munkásságának elismerése, tevékenységük, műveik, az általuk bemutatott értékek népszerűsítése. A pályázat beérkezése: 2022. április 29. (péntek).

Pályázati kiírásAz év körforgalma 2022

A Magyar Közút és a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozat A Közlekedési Kultúra Napja pályázatot hirdet az „Év körforgalma” címmel. Nevezés: 2022. április 15-ig.

Pályázati kiírásKisművész 2022. pályázat

Rajzpályázat óvodásoknak és általános iskolásoknak. A pályázat témája: Biztonságos közlekedés gyalogosan.

Pályázati kiírásAz év közlekedésbiztonsági fotója

2022-ben két kategóriában lehet pályázni, melyekre digitális fényképezőgéppel készített felvételek küldhetők be. A pályázat beérkezésének határideje: 2022. április 30.

Pályázati kiírásAz Év Kresz parkja pályázat

Témánk, az óvodákban kialakított KRESZ oktatást segítő infrastruktúra bemutatása.  Beküldési határidő: 2022. május 02. hétfő, 24:00 óra

Pályázati kiírásAz év kerékpárútja

A pályázati felhívás célja amellett, hogy keressük az ország legszebb kerékpárútját, a kerékpáros közlekedési forma további népszerűsítése.

Pályázati kiírás

Mellékletek:
Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail