Hírek

A közösségi közlekedésben (BKK, MÁV, VOLÁN) 2017 során lépcsőzetesen bevezetésre kerül az új elektronikus jegyrendszer. Ezt követően a közösségi közlekedési eszközök és az utazási kedvezmények csak közlekedési kártyával lesznek igénybe vehetők. 

Az úgynevezett NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) keretében kiadásra kerülő közlekedési kártya igényléséhez szükség van egy előzetes regisztrációra, amely NEK-regisztrációt az állampolgárok az okmányirodákban és a kormányablakokban már most megtehetik.

A kormányhivatalok javasolják, hogy amennyiben az aktuális okmányigénylésük/okmánypótlásuk miatt (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) személyesen felkeresik a kormányablakokat, már most kérjék az ügyintézőktől a NEK-regisztrációt is. Az ügyintézők maguk is felajánlják ezt a lehetőséget az ügyfeleknek. Az okmányokhoz készülő hivatalos fénykép és aláírás a NEK-regisztrációhoz is felhasználható, ezzel elkerülhetik az újbóli sorban állást, időpontfoglalást és személyes megjelenést az ügyfélszolgálatokon.

A NEK-regisztrációról további információk a www.nek.hu honlapon, vagy a 1818-as hívószámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonalon (3.2-es menüpont) érhetőek el.

A NEK MindenkiNEK fontos. NE Késlekedjen, regisztráljon! Közösségi közlekedés Gyorsan, Egyszerűen, Költséghatékonyan.

Forrás: OrientPress Hírúgynökség

Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail