Hírek

 credo ab

 Fotó: NGM

A VOLÁN Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tavaly ősszel írt ki száz új autóbusz beszerzésére pályázatot, zárt végű pénzügyi lízingkonstrukcióban. A tendert a Kravtex Kereskedelmi Kft és a Budapest Lízing Zrt. közös ajánlata nyerte, a szerződést decemberben írták alá.

 

Az autóbuszgyártó a szállítást tavaly év végén kezdte meg, 2017. február 24-én pedig átadta a 100. gépjárművet is, országszerte javítva ezzel a helyközi közlekedés minőségét. A 60 regionális kivitelű Credo Inovell és 40 elővárosi Credo Econell egyaránt EURO VI-os környezetvédelmi minősítésű dízelmotorral, valamint robotizált nyomatékváltóval készült, az utasok kényelme érdekében pedig korszerű utasinformációs rendszer és kettős funkciójú, hűtő-fűtő légkondicionáló berendezés is a felszereltség részét képezi. A Credo Inovell típusok sokoldalúan alkalmazhatók a padló alatt kialakított csomagtérnek köszönhetően. A Credo Econell típusok utastere alacsony belépésű, mely akadálymentes közlekedést tesz lehetővé a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők számára.

  

Az autóbuszok négy regionális Közlekedési Központnál – az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél, az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél, a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél és a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél – álltak forgalomba, ezzel most már több mint 1300 Credo autóbusz közlekedik az autóbusz-közlekedést végző társaságoknál.

 

A Credo autóbuszok 75-80 % vételár arányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai gyártmányok között. Magyar terméknek számít a komplett vázszerkezet, valamint szinte minden beépülő fém alkatrész, amelyeket a Kühne állít elő. A mezőgazdasági gépgyár mellett összesen mintegy 70 magyar gyártó és beszállító vesz részt a Credo autóbuszok gyártásában. A legnagyobb beszállítók – mint például a Rába és a Graboplast – mellett hazai kis- és közepes vállalkozásoknak is munkát ad az autóbuszgyártás.

 

A Credo autóbuszokat gyártó Kravtex-Kühne Csoportnál a gyártás- és termékfejlesztés terén egyaránt felkészültek a Nemzeti Autóbuszgyártási Cselekvési Programra. A piaci bővülés kapcsán a gyártó folytatja 2016-ban megkezdett beruházásprogramját. Tavaly 5.600 négyzetméterrel 16.200 négyzetméteresre bővítették mosonmagyaróvári autóbusz vázgyártó üzemcsarnokukat, valamint 10 és 13 méteres termékvonalakkal bővítették gyártmányválasztékot. A kapacitásnövelő beruházási program idén a vázfestő kapacitás növelésével, valamint új, modern szerszámgépek beszerzésével folytatódik. Ezzel párhuzamosan Győrben korszerűsítik, és mintegy 800 négyzetméterrel bővítik az autóbusz összeszerelő üzemet.

Forrás: Kravtex Kft.

Mellékletek:
Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail