Hírek

A VOLÁN Egyesülés megtámadja a magyar személyszállító szolgáltatókat és árufuvarozókat hátrányosan érintő osztrák szabályozást.

A VOLÁN Egyesülés beadványt nyújt be az Európai Bizottsághoz, amelyben részletesen alátámasztja, hogy az osztrák jogszabály - amely az Ausztrián áthaladó gépjárművezetők bérét az ausztriai minimálbérhez igazítja - súlyosan sérti az európai uniós joganyagot és mesterségesen teremt versenyhátrányt a külföldi, így a magyar fuvarozási vállalkozások számára.

A VOLÁN Egyesülés megdöbbenéssel tapasztalja, hogy Ausztria súlyos – akár 20-30 ezer eurós pénzbüntetést – kíván kiszabni azon vállalkozásokra, amelyek nem tartják be a nyilvánvalóan jogellenes osztrák szabályozást.

A VOLÁN Egyesülés az európai uniós jogi beadványában kezdeményezni kívánja, hogy az Európai Bizottság haladéktalanul indítson kötelezettségszegési eljárást, és ebben kötelezze Ausztriát arra, hogy hozza jogszabályát összhangba az európai uniós jogi követelményekkel.

Az osztrák jogszabály egyértelműen abba az irányba mutat, hogy Ausztria jogellenes eszközökkel kívánja megvédeni piacát a magyar, valamint más közép- és kelet-európai országok fuvarozási vállalatai által támasztott versennyel szemben. Ez különösen azon közép- és kisvállalkozások számára teremt behozhatatlan versenyhátrányt, amelyek képtelenek kigazdálkodni az osztrák jogszabály által megkövetelt minimálbért. Prognosztizálható továbbá, hogy az osztrák jogszabály egyúttal azt fogja eredményezni, hogy a jelentős bérköltség-növekmény miatt a hazai fuvarozó vállalkozások kénytelenek lesznek elbocsátani gépjárművezetőik egy részét annak érdekében, hogy talpon tudjanak maradni.

Mellékletek:
Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail