Hírek

A közbeszerzési pályázatban megszabott teljesítési határidő lejárta előtt, ünnepélyes eseményen adta át az Inter Traction Electrics Kft. a VOLÁN Buszpark Kft. számára készre szerelt 50 Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi szóló autóbusz utolsó ütemben elkészült 17 darabját. A sajtónyilvános rendezvényen beszédet mondott Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója és Ungvári Csaba, a VOLÁNBUSZ Zrt. üzemeltetési-vezérigazgató helyettese.


Az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. sajtónyilvános eseményen adta át Debrecenben a VOLÁN Buszpark Kft. számára azt a 17 darab Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi szóló autóbuszt, amelyet a vállalat az összesen 50 darabból álló megrendelés utolsó ütemében szerelt készre. A debreceni buszgyártó cég az EvoBus Hungária Kft.-vel szorosan együttműködve, a szállítási ütemezést betartva március közepétől folyamatosan helyezte forgalomba az alacsonypadlós járműveket, az utolsó modellek kulcsait pedig az április 24-i vállalt határidő előtt, ünnepélyes keretek között nyújtotta át Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója Ungvári Csabának, a VOLÁNBUSZ Zrt. üzemeltetési-vezérigazgató helyettesének. Az átadott 50 gépjármű a regionális közlekedési társaságok járműállományát erősíti tavasztól. A korszerű járművek Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon, Egerben, Salgótarjánba és Hatvan elővárosában állnak forgalomba.


A Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi szóló autóbuszokról
A járművek 12 m hosszúak, 2,5 m szélesek és klímával 3,1 m magasak, önsúlyuk specifikációtól függően 10.780-11.019 kg, megengedett össztömegük 19.000 kg. A gépkocsik teljes befogadóképesség 102 fő, a fix ülőhelyek száma 26. Kerekesszékkel a középső ajtónál lehet utazni, a felhajtást mechanikus rámpa segíti. A 2-2-2 ajtóképletű, teljesen alacsonypadlós modellek (320 mm a belépő magasság) megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak. A gépkocsikat 6 hengeres, 7,7 literes, 220 kW maximális teljesítményű, 1200 Nm nyomatékú, EURO VI-os dízelmotorral, és 6 fokozatú ZF EcoLife automata váltóval szerelték. Műszaki kialakításuk tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket. A belső burkolat alumínium és üvegszál erősítésű műanyag elemekből áll. A járművek specifikációi igazodnak a megrendelői igényekhez, felszereltségük tehát változó lehet.

Forrás: ITK Holding Zrt.

Mellékletek:
Vissza

ELÉRHETŐSÉG

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Posta cím: 1391 Budapest, Pf. 221.
Telefon: +36 (1) 428 2150

e-mail